Opskrifter - Efterår

 Hvidløgssaltede, ristede hasselnøddekerner


  • 250 g hasselnøddekerner
  • 3 spiseskeer olivenolie
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 teske salt
Hvidløgene knuses og blandes i olien; efter ca. 2 timer, si olien, så hvidløget bliver tilbage. 
Olien blandes med nødderne og lidt salt, og de bliver nu blanke. Nødderne ristes derefter i ovnen ved 150 grader i ca. en time, til de er gyldne og sprøde. OBS nødderne skal være ny-høstede og friske.


Efterårets bær

Om efteråret er naturen et tag-selv-bord af lækre bær og frugter. Tag familien med og brug sanserne hele vejen fra skovbund til mund.
Brombær modnes i august, og I kan samle og spise dem, indtil frosten gør smagen lidt kedelig.
  • Hyldebær: omkring starten af oktober kan I samle de sunde hyldebær
  • Rønnebær: traditionelt bruger man alm. røn, men også vores andre arter af røn kan bruges. Kan tørres, hakkes, bages med i brød og bruges til gelé.
  • Tranebær: Blandt andet i tørvemoser kan dette lækre bær plukkes.
  • Æbler: Mange steder planter statsskoven æbletræer i skovene.

Rønnebærgrød

Kog ca. 4 dl bær med 1 1/2 dl. vand.
To søde æbler kan tilsættes. Smag til med sukker. Giv det et opkog og tilsæt 15 g. kartoffelmel blandet med lidt vand.
Giv det hele et opkog til. Serveres afkølet.

Fyldt æble med flødeskum

Du skal bruge: et stort æble, en teske, chokolade og marcipan eller bare lidt puddersukker, lidt stanniol, lidt piskefløde, en lille pose (1-2 liter) et par rene småsten. 

1. Kom piskefløden i posen sammen med de rene småsten. 
2. Ryst posen, til piskefløden er stiv som flødeskum, (hvis du fortsætter bliver det til smør.)
3. Kom evt. posen i køleskabet (eller fryseren). 
4. Skær toppen af æblet (gem toppen) og udhul dit æble med en teske og kom chokolade og marcipan eller puddersukker i.
5. Sæt toppen tilbage på æblet og pak det hele ind i stanniol (husk at lave en stannioltop, som du kan holde i). 
6. Æblet sættes ind i gode gløder og steges til det er helt blødt (c. 20 min)
7. Tag æblet ud af gløderne og hent så din flødeskum, som du spiser æblet til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar